Continutul Principal

Victor Ponta îl ia peste picior pe Iohannis după decizia Angelei Merkel: ‘Credeți că o să spună disprețuitor că e ‘populistă’?’

Data: 4 iunie 2020

Liderul Pro România Victor Ponta reacționează după ce Angela Merkel a decis ca TVA să fie redusă de la 19% la 16% pentru șase luni începând cu 1 iulie. „Guvernul Germaniei face exact ceea ce a propus PRO România în țara noastră”, susține fostul premier, care îl ia peste picior pe Klaus Iohannis.

Guvernul Germaniei face exact ceea ce a propus PRO Romania in tara noastra – exact ceea ce NU face Guvernul Orban PNL in Romania! De ce? Pentru ca Germania trebuie sa iasa din Criza si sa reporneasca economia – iar Romania trebuie sa dea faliment? Daca il intrebam pe Dl Iohannis ce parere are despre masurile economice luate de Doamna Cancelar Merkel – credeti ca o sa spuna dispretuitor ca e “populista”?

Ce parere aveti?”, scrie Ponta pe Facebook.

Cancelarul german Angela Merkel a prezentat măsurile de stimulare economică. Acestea depășesc orice alte programe naționale de intervenție după pandemie, lansate de alte țări din Zona Euro.

  • TVA va fi redusă de la 19% la 16% pentru șase luni începând cu 1 iulie. Pentru HORECA, TVA scade de la 9% la 7%, în aceeași perioadă. Impactul bugetar al reducerii TVA este estimat la 20 de miliarde de eure;
  • Municipalitățile vor primi de la guvernul federal fonduri totalizând 10 miliarde de euro pe an, pentru investiții în infrastructură și locuințe;
  • O subvenție familială, plătită o singură dată, de 300 de euro pentru fiecare copil
  • Stimulentele pentru promovarea vânzării de mașini electrice vor fi de două ori mai mari, dar guvernul renunță la intenția de a stimula și vânzarea de mașini non-electrice.

Potrivit cancelarului Angela Merkel, acest pachet de stimulare se va ridica la 130 de miliarde de euro, care se adaugă celui de 750 de miliarde de euro anunțat anterior pentru intervenție în economiei prin ajutarea afacerilor.

 

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.