Continutul Principal

Corina Creţu, întrebări pentru Guvern despre investiţiile în sănătate. „Au nevoie de răspunsuri urgente”

Data: 7 mai 2021

Europarlamentarul Corina Creţu lansează o serie de întrebări foarte importante pentru Guvernul României, în ceea ce priveşte investiţiile din fonduri europene în sănătate. 

„Investițiile în domeniul sănătății, precum și creșterea calității serviciilor medicale, trebuie să devină o reale priorități pentru România. Cred că se impune mai multă transparență din partea Guvernului în legătură cu modul în care sunt folosite fondurile europene pentru acest domeniu.

Sunt câteva întrebări în acest domeniu, care au nevoie de răspunsuri urgente:

Ce se mai întâmplă cu Spitalele Regionale de la Craiova, Iași și Cluj-Napoca, care au studiile de fezabilitate realizate de ani buni, amplasamentele aprobate, dar și finanțările necesare?

Când se vor lansa licitațiile și când va începe construcția efectivă a acestor spitale astfel încât cetățenii din aceste regiuni să beneficieze cât mai rapid de servicii de sănătate de calitate?

Cum a folosit România măsurile excepționale adoptate de Parlamentul European încă din luna martie anul trecut, care ofereau o flexibilitate crescută în folosirea fondurilor europene din exercițiul financiar 2014-2020, acestea putând fi direcționate prioritar către domeniul sănătății?

Care este stadiul negocierilor Programului Operațional Sănătate pentru perioada 2021-2027 și ce proiecte sunt incluse în acest program?

Se confirmă includerea în Planul Național de Redresare și Reziliență a trei spitale noi: la Brașov, Focșani și Sibiu? Dacă da, ce măsuri sunt luate pentru ca realizarea acestora să se încadreze în termenul-limită al PNRR (decembrie 2026)?

Cred că cetățenii merită aceste răspunsuri, pentru că reprezintă șanse cu care – foarte realist – România poate că se va mai întâlni”, a scris Corina Creţu.

 

Sursa: dcnews.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.